Valg Af Wordpress Tema

Valg af WordPress tema

Inspiration til dig der vil lave din egen hjemmeside. Læs med her og få min anbefaling til valg af WordPress tema.
Der findes mange gode WordPress temaer, så det kan være svært at vælge det rette. Du kan hurtigt kan køre fast i processen hvis du bygger din hjemmeside i et tema, som har begrænsede indstillingsmuligheder og fleksibilitet. Personligt er j
eg tilhænger af temaer som DIVI og Astra (Pro). 

DIVI: prisvenligt WordPress tema med fokus på brugervenlighed

Et godt og brugervenligt WordPress tema, udviklet af Elegant Themes. Med dette tema får du adgang til alle temaer og plugins fra Elegant Themes. Temaet indeholder en visuel sidebygger (page builder), som letter arbejdet med opbygningen af hjemmesiden betragteligt. 

Astra Pro: hurtigt og brugervenligt WordPress tema

 Med dette tema får du foruden temaet også adgang til en række gode addons (tilføjelsesprogrammer/plugins). Udviklerne bag dette tema har stor fokus på hastighed (loadtid) i temaet, så kodedelen bag ikke sløver din hjemmeside. Astra tilbydes, modsat DIVI, i en fin gratis version, som du sagtens kan starte ud med hvis du skal lave en basis hjemmeside. 
 
Uanset hvilket WordPress tema du vælger anbefaler jeg at du som minimum har fokus på flg.:

Min overordnede sammenligning af DIVI og Astra Pro (med Elementor Pro sidebyggeren)

Funktioner DIVI WordPress tema (Elegant Themes) Astra Pro (Brainstorm Force)
Visuel sidebygger inkluderet
Dokumentation og guides
Gratis og betalt version
Mobilvenlig
Årlig pris (licens) 89 USD (2019) 59 USD (for Pro udgave, 2019)
Lifetime licens (engangsbetaling) 249 USD (ubegrænset antal hjemmesider, 2019) 249 USD (til en enkelt hjemmeside, 2019)
Integration med MailChimp
Nem opbygning af formularer og CTA, herunder indsamling af leads/email adresser Plugin: Bloom Addon: Convert Pro
Brugervenlighed 8 ud af 10 10 ud af 10 (kombineret med Elementor Pro sidebygger)

Andre WordPress temaer som jeg har gode erfaringer med:

Hvad er en sidebygger (page builder) og hvorfor bruge den?

En sidebygger er et “drag’N’drop system” som ofte installeres som et selvstændigt program (plugin). I DIVI er den visuelle sidebygger installeret fra start. Med en sidebygger kan du opbygge hjemmesiden langt lettere (og hurtigere) end uden. Hele hjemmesiden opbygges i “kasser”, så du let kan indsætte tekstblokke, billeder og andet indhold der hvor du ønsker det. Flere sidebyggere har en visuel betjening, som betyder at du også hurtigt efterfølgende kan slette, rette og tilføje nye elementer.

Gratis WordPress tema

Når du kombinerer den gratis version af Astra (WordPress temaet) og Elementor (sidebyggeren) har du et fint basis setup at starte ud med. Herefter kan du altid opgradere hvis du har brug for det. Der findes en lang række gratis temaer, men husk at mange af dem er meget begrænsede i deres indstillingsmuligheder og indeholder “copyright tekst” i bunden som du ikke kan (eller må) fjerne. Du skal være forberedt på at du med et gratis tema på et tidspunkt vil blive frustreret over den manglende fleksibilitet og designfrihed. 

WordPress har en sidebygger indbygget

Selve brugerfladen i WordPress ændrede udseende, med introduktionen Gutenberg (WordPress version 5.0). Overordnet set er det en sidebygger (eller “WordPress editor”, som er den betegnelse du vil møde i brugerfladen). Reelt set kan du nøjes med at anvende denne i opbygningsfasen, uden yderligere brug af en anden sidebygger. Fleksisbiliteten er dog ikke i nærheden af det en god sidebygger kan tilbyde. Min anbefaling er derfor at du fra start anvender en anden sidebygger.

Mit foretrukne valg

Personligt foretrækker jeg at designe hjemmesider i Astra Pro, med sidebyggeren Elementor Pro. Jeg har bygget en lang række hjemmesider i DIVI, som “har det hele” og er et godt valg. Når mit foretrukne valg falder på kombinationen mellem Astra Pro og Elementor Pro er det set ud fra de typer af hjemmesider jeg designer for mine kunder, og et gennemsnit af de funktioner disse hjemmesider indeholder. Jeg har udført en række test af forskellige funktioner, i begge temaer, og det springende punkt er fleksibiliteten og brugervenligheden i sidebyggeren (Elementor Pro). Jeg syntes det er lettere at arbejde i, fremfor DIVI, også selvom jeg de seneste år har udviklet mange hjemmesider i DIVI. Et tæt kapløb, som i sidste ende kommer an på den enkelte brugers præferencer og forudsætninger for at opbygge en hjemmeside fra bunden.

Marketingbasen.dk er bygget med dette setup (+ enkelte andre addons/tilføjelser), så prøv at navigere lidt rundt for at danne dig et indtryk af mulighederne, eller kig nærmere på de andre temaer jeg anbefaler. God fornøjelse!

Få lavet en professionel WordPress løsning

Hvis du synes det er uoverskueligt at lave din egen hjemmeside, så kan jeg hjælpe dig i mål. Tag et kig på nogle af de WordPress løsninger jeg har leveret og kontakt mig for en uforpligtende snak om dine ønsker når du er klar.

Del eller print >>

Facebook
LinkedIn
Email
Print
Judith Jensen

Judith Jensen

Indehaver af Marketingbasen. Har siden 2014 hjulpet soloselvstændige og mindre virksomheder med at få flere loyale kunder og få mest muligt ud af de markedsføringsmidler og -ressourcer, de har til rådighed.